De tijd vliegt als je plezier hebt

De tijd vliegt als je plezier hebt

5 februari 2024

De tijd vliegt als je plezier hebt

De eerste maand van het jaar ligt alweer achter ons. Voor de meesten van ons is de jaarwisseling een tijd om jaaroverzichten en plannen voor de toekomst te maken.
Dat hebben wij ook gedaan. En niet met minder plezier, want 2023 bracht ons evenveel uitdagingen als successen. Om dit 365 dagen lange verhaal kort te maken: het was een goed jaar voor Westland Seeds.

Van een klein initiatief tot een volgroeid zaadbedrijf

Het was niet zomaar een jaar voor ons. In 2023 bestond Westland Seeds 15 jaar. Een mooi moment om even terug te blikken, conclusies te trekken over het verleden... en verder te gaan!
In die 15 jaar is er veel veranderd. Van een anoniem bedrijfje met een paar man ergens op de hoek van het Westland (Maasdijk om precies te zijn), begonnen met een paar veelbelovende paprikarassen en een dosis passie, zijn we uitgegroeid tot een volwaardig zaadbedrijf.
In de tussentijd verhuisden we onze kas naar het hart van Westland (De Lier), implementeerden we nieuwe technologieën in onze veredelingsprogramma's, breidden we het team uit. En last but not least: we breidden ons aanbod uit met een heel assortiment zoete en hete pepers, inclusief specialiteiten, in alle mogelijke kleuren, maten en vormen.

Jaar 2023 in Westland Seeds in cijfers

Onze 2023 in cijfers:

  • 3 personen kwamen ons team versterken (Michelle, Justyna, Michiel, bedankt voor het geweldige werk dat jullie doen!),
  • we hebben een recordaantal van 13 nieuwe zoete variëteiten aan onze catalogus toegevoegd (bekijk onze catalogus hier),
  • er zijn 3 nieuwe hete variëteiten die de pittige familie van Westland Seeds hebben uitgebreid (bekijk onze hete paprika rassen hier).

Onze paprikavariëteiten worden over de hele wereld verkocht

Sales heeft ook iets te vertellen:

  • we hebben 17 landen bezocht om onze klanten en dealers de hand te schudden,
  • we hebben miljoenen zaden verkocht,
  • in meer dan 50 landen,
  • op alle 6 bewoonde continenten.

De beste paprikarassen van 2023

Onze 3 populairste variëteiten in 2023 waren:

  • WLS 4465, en dat is geen verrassing, want het is een krachtige en zeer productieve variëteit gecombineerd met een uitstekende smaak,
  • WLS 2090, een geweldige keuze van onze klanten, omdat het zeer betrouwbaar is,
  • WLS 4450, ook een van onze favorieten, omdat het een absoluut beest is: het hele jaar door grote vruchten en zeer productief.

We blijven op volle snelheid doorgaan

Het was een druk en spannend jaar. We hebben veel moeite gedaan om ons merk herkenbaar te maken in de zaadbusiness en om de kwaliteit van onze zaden te verbeteren.
En het harde werk werpt zijn vruchten af. Westland Seeds is niet alleen herkenbaar aan het worden, maar het telt ook. De verkoop bereikt alle continenten over de hele wereld. Dat betekent niets anders dan dat onze variëteiten wereldwijd vele huishoudens voeden. Hoe gaaf is dat?

Plannen voor de toekomst? We keep on going and we’re not slowing down!

Deel dit bericht
top

Sneak Preview - word elke maand verrast

No need to